Güncel  

Okul Tanıtımı

Yönetim

Bölümler


FOİMYO'18 Otomotiv Mesleki Seminerleri Tamamlandı

 

http://bhi.kocaeli.edu.tr/mayis26-18.htm

 

Üniversitemizin kurumsal hedefleri doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'da uygulanan "İşletme Ortaklı Mesleki Eğitim Modeli Uygulamaları" kapsamında, 2014-2015 yılından itibaren her yıl düzenlenmekte olan ve bu yılda da dördüncüsü düzenlenen geleneksel seminer etkinliklerinde, toplam 10 farklı firma 13 adet seminer düzenledi.

Öğrencilerimizin sanayi uygulamalarına karşı farkındalıklarının artırılması ve sanayi çevrelerinin İnsan Kaynakları Birimlerinin Okulumuz öğrencileri ile etkileşimlerinin sağlanması açısından kritik öneme sahip seminer çalışmaları kapsamında; Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu'nda "2017-2018 Bahar Dönemi Seminer Etkinlikleri" öğrencilerimizin ilgi ve katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz ve Ford Otosan A.Ş. arasındaki "Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında FOMEAkademi desteği ile düzenlenen "2017-2018 Bahar Dönemi Seminer Etkinlikleri"ne öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Cengiz, "Öğrencilerimizin müfredat ile sınırlandırılmış eğitim vizyonlarının, seminerler ile genişletilerek, mesleki ilgilerinin daha geniş alanlara yayılması gerektiğini düşünüyor ve bu anlamda olabildiği kadar geniş yelpazeden sanayiciyi öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.

Gerçekleşen seminerlerin içerikleri, tarihleri ve Seminer Sunucuları aşağıdaki gibi gerçekleşti.

Düzenlenen Seminerler;

19 ŞUBAT 2018
AŞINDIRICILAR VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ YERİ
KB Endüstri Pazarlama Direktörü; Kerem Başaran
Düzenlenen seminerde öğrencilerimiz, aşındırıcıların otomotiv sektöründeki güncel uygulamalarını tanıdı. Sunum sırasında aşındırıcıların imalatından kullanılan malzemelerin özelliklerine kadar birçok konuya değinildi. Kaplanmış zımparadaki Mesnet, Reçine, Kum, Stearat yapıları da tek tek ele alındı. Akabinde öğrencilerimiz, atölyede aşındırıcı türlerini bizzat inceleyerek farklı yüzeyler üzerindeki etkilerini gözlemledi.

23 ŞUBAT 2018
OTOMOTİV BOYAHANELERİNDE YÜZEY HAZIRLAMA VE HATA GİDERME YÖNTEMLERİ
Ford Otosan A.Ş. Proses Uzmanı; Muharrem Altıoğlu
Seminer içeriğinde; boya öncesi otomotiv yüzeyini hazırlama, kaplamadaki tüm proses, boyahanede overspray gibi sık karşılaştıkları sorunlar ve tamir yöntemleri, kaplama işlemi sonrasında gerekli pasta polish durumları ve zımpara konuları ele alındı.


28 ŞUBAT 2018
MOTOR TASARIM SÜREÇLERİ

15 MART 2018
MOTORLARDA YENİ TEKNOLOJİLER
Ford Otosan A.Ş.; Mehmet Yıldız
Makine Resim Konstrüksiyon programı öğrencileri, motor tasarım süreçleri ve tasarım parametreleri hakkında bilgilendirildiler.

2 MART 2018
OTOMOTİV BOYAHANELERİNDE 2W, 3W VE DİĞER YENİ BOYA TEKNOLOJİLERİ
BASF Türk Kimya Boyahane Takım Lideri; Fatih Bilgin
Seminer kapsamında Ford Otosan Gölcük Boyahanesinde uygulanan 3W sistemi detaylı olarak incelendi. Bunun yanı sıra kendini onaran vernik gibi BASF'nin gelişmiş kaplama teknolojileri de tanıtıldı.

6 MART 2018
AŞINDIRICILAR VE POLİSAJ ÜRÜNLERİ İLE UYGULAMALARI
Starcke Abrasıves Key Account Manager; Ayhan Malakçı
Zımparalama Teknolojisinde önemli bir yere sahip olan STARCKE yetkilisi Ayhan Malakçı, Okulda düzenlenen "Aşındırıcılar ve Polisaj Ürünleri ile Uygulamaları" başlıklı semineri gerçekleştirdi. Otomotiv imalat sürecinde önemli bir adım olan yüzey hazırlama konusu, seminerde ele alındı.

8 MART 2018
OTOMOTİV KAPLAMADA ÖN YÜZEY İŞLEM UYGULAMALARI VE YENİ TEKNOLOJİLERİ
Chemetall Teknik Servis; Fatih İpekçi, Naz Berkpınar, Güliz Gürlük Aksoy
Otomotiv kaplama öncesinde uygulanan ön yüzey işlemlerin gerekliliği, fosfat kaplamaların gelişimi, kimyasal etkisi gibi konular seminer kapsamında aktarıldı.

16 MART 2018
RENK BİLGİSİ VE ÖLÇME METOTLARI
Axalta Coating Systems; Hayri Genç, Levent Ökmen, Yılmaz Coşkun
Katılımcıların sanayi tecrübelerinin aktarıldığı Seminer sırasında renkli nesnenin özellikleri rengin sayısal olarak tanımı, renk ölçü sistemi otomotiv sektöründe dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Ayrıca Okulumuz ile yapılabilecek işbirlikleri ve staj uygulamaları da seminer sonunda konuşuldu.

23 MART 2018
ELECTROCOAT KAPLAMANIN TEMELLERİ
PPG Industries; Murat Çakır
Otomotiv OEM Kaplamasında tecrübe sahibi olan Murat Çakır, boyahane gövde işlemlerinden olan ön işlem hattı (yağ alma, durulama, fosfatlama gibi) , elektrocoat hattı, astar boya ve son kat boya işlemleri ile ilgili bilgilendirmenin ardından elektrocoat kaplamanın temelleri ele alındı. Korozyon dayanımının artırılması ile ilgili diğer yöntemler de konuşularak seminer tamamlandı.

16 NİSAN 2018
DÖVME TEKNOLOJİSİ VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ YERİ
Kanca; Nihat Balcı
Seminerde, Otomotiv parçalarının üretim teknolojilerinde geniş kullanım alanı bulan dövme teknolojisi tanıtıldı. Üretim hakkında teknik bilgilendirme yapıldı.

20 NİSAN 2018
ELEKTROSTATİK TOZ BOYA ÜRETİMİ, UYGULAMALARI VE TEST YÖNTEMLERİ
Pulver Kimya; Ahmet Özcan, Şeniz Ünalan, Berrin Salman
1960'lı yıllardan beri dünyada kullanılan toz boyanın şu anki durumundan ve genel toz boya bilgisinden bahsedildi. Sonrasında toz boyanın üretim aşamaları, test yöntemleri ele alınarak atölyemizde toz boya uygulama eğitimi verildi.

25 NİSAN 2018
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI
HONDA Türkiye İş Güvenliği Uzmanları; Zeynep Varlı, Elif Dağlıoğlu
Seminerde otomotiv sektöründe çalışma sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, yaşadıkları iş kazaları ve sebepleri aktarıldı. Seminer sonunda öğrencilerimize hediye şapka, ajandalar dağıtıldı.

05 MAYIS 2018
HAYALDEN ÜRÜNE TASARIM SÜREÇLERİ
KOÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi; Dr. Abdulkadir Cengiz
Seminerde, Otomotiv sektöründe tasarım süreçleri ve Teknik Resim bilgisinin önemi, tasarıma etki eden iç ve dış etmenler, "X için Tasarım" tanımları konularında bilgilendirme yapılmıştır.

10 Mayıs 2018

 

Öğrenci

İletişim

Faydalı Bağlantılar